Τhe first ACurvyTeller: Φωτεινή Κορναράκη

Your Tales

Ε ναι, λοιπόν, ήρθε η ώρα να ακούσουμε και να διαβάσουμε τις δικές σας #παχουλοδροσάτες, και όχι μόνο, ιστορίες! Η ιδέα υπήρχε στο μυαλό μας από την εκκίνηση του Blog και περιμέναμε πως και πως να την υλοποιήσουμε. Και να που τελικά έγινε και αυτό! Νέα κατηγορία: Your Tales, και είστε εσείς οι πρωταγωνίστριες! Ας γνωρίσουμε την πρώτη #ACurvyTeller, που τόσο συμπαθούμε και θέλαμε να κανει ποδαρικό της νέας κατηγορίας. Ας την απολαύσουμε, όπως απολαύσαμε τη φωτογράφιση και κουβέντα μαζί της.

Meet Φωτεινή

  • Κάνε μια σύντομη παρουσίαση του εαυτού σου

Είμαι η Φωτεινή ,ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια (και ψιλοερωτευμένη με τη δουλειά μου). Αγαπώ την Αθήνα και πιο συγκεκριμένα το κέντρο παράφορά, αλλά η απιστία με την μορφή της μετακόμισης σε μέρη μακρινά και βόρεια υπάρχει πάντα στο μυαλό μου. Μέχρι τότε περιορίζομαι στα ταξίδια και στις μαγειρικές συνταγών από άλλους τόπους. Κάπου εδώ να πω ότι δεν μου αρέσει το καλοκαίρι ίσως γιατί γεννήθηκα προπαραμονή πρωτοχρονιάς, ίσως γιατί το θεωρώ δύσκολη εποχή. Το να γνωρίζω νέους ανθρώπους είναι αυτό που με ανανεώνει πιο πολύ από όλα και αυτό που μου έχει φέρει τα καλύτερα πράγματα στη ζωή μου. Τέλος όπως είναι μάλλον αρκετά εμφανές παρόλο που το μυαλό μου είναι συνεχώς στραμμένο προς το μέλλον, η αισθητική παλιών δεκαετιών με έχει στοιχειώσει καθώς ότι στυλ και αν δοκιμάζω πάντα γυρίζω στις δεκαετίες του 50 και 60.

A Curvy Tale & Φωτεινή
  • Πως ήρθες σε επαφή με το A Curvy Tale;

Το A Curvy Tale μπήκε στη ζωή μου μέσω των social media. Ακολουθώ αμέτρητα plus size+ body positive blogs του εξωτερικού, αλλά δυσκολεύτηκα να πιστέψω ότι στην Ελλάδα ήμασταν έτοιμοι για κάτι τέτοιο. Μετά από παρακολούθηση κάποιων μηνών κατάλαβα πως κάτι καλό γίνεται εδώ και αμέσως επικοινώνησα με τα κορίτσια πίσω από τον μύθο and the rest is history.

  • Πες μας ποια είναι τα αγαπημένα σου μαγαζιά με ρούχα (online/ φυσικά καταστήματα)

Δυστυχώς το παραδοσιακό shopping σε φυσικά μαγαζιά λόγω έλλειψης επιλογών, χρόνου αλλά και κόστους έχει περιοριστεί αρκετά τα τελευταία χρόνια. Σταθερή επιλογή αποτελούν τα marks & spencer, κάποια καταστήματα παπουτσιών αλλά και το atelier της la cocotte όπου μπορείς να ράψεις στα μέτρα σου ο,τι vintage inspired κομμάτι έχεις στο μυαλό σου. Τα αγαπημένα μου μαγαζιά για online shopping είναι σταθερά Asos, New look, River Island και Mango Violeta ενώ τώρα τελευταία έχω ανακαλύψει τα joanie clothing, little-mistress και lindex.

 

  • Μοιράσου μαζί μας το αγαπημένο σου beauty tip για τις παχουλοδροσάτες φίλες μας

Το no 1 tip μου για παχουλοδροσάτα ή μη κορίτσια είναι να ξέρεις το σώμα σου. Όλοι μα όλοι ανεξαιρέτως έχουμε δυνατά σημεία τα οποία σε περιόδους που η αυτοεικόνα μας παίρνει την κατηφόρα τείνουμε να ξεχνάμε. Το να μάθεις να ντύνεσαι σύμφωνα με το τι το σώμα σου και όχι η μόδα ορίζει είναι μεγάλο ατού κατά την γνώμη μου. Σε καμία περίπτωση δεν εννοώ ότι αν θέλουμε να φορέσουμε κάτι πρέπει να το αποφύγουμε λόγω σωματότυπου. Απλώς είμαι πιστή οπαδός της άποψης του να φέρνεις οποιοδήποτε trend στα μέτρα σου.

Όσα λέμε εμείς μεταξύ μας…
  • Πιστεύεις πως υπάρχουν κλισέ που ακολουθούν τις γυναίκες με «παραπάνω κιλά»;

Φυσικά και υπάρχουν στερεότυπα για τους ανθρώπους με παραπάνω κιλά εν γένει, όχι μόνο για τις γυναίκες. Αυτό που εμένα προσωπικά με φέρνει στα όρια μου είναι η γενικολογία που λέει ότι οι άνθρωποι με παραπάνω κιλά είναι αφημένοι. Δεν φροντίζουν τον εαυτό τους και έχουν προβλήματα υγείας. Πραγματικά δεν έχω γνωρίσει άνθρωπο με παραπάνω κιλά που να μην προσπαθεί συνεχώς για κάτι. Κάποια στιγμή πρέπει να αποδεχθούμε ότι τα γονίδια αποφασίζουν πολύ πριν από μας για εμάς. Να σταματήσουμε αυτόν τον πόλεμο. Δεν αποκτήσαμε όλοι τα παραπάνω κιλά μας με τον ίδιο τρόπο. Ούτε και τα συντηρούμε καθήμενοι σε έναν καναπέ, τρώγοντας και χωρίς να ασκούμαστε ποτέ. Η αποστροφή για τα παραπάνω κιλά δεν είναι τίποτα άλλο από μια μαθημένη αντίδραση που έχει επιβληθεί από κοινωνικά στερεότυπα. Να σας το πω και αλλιώς. Αν οι άνθρωποι με παραπάνω κιλά έβαζαν την υγεία τους σε τόσο μεγάλο κίνδυνο, δεν θα αποτελούσαν το 60% του πληθυσμού σε πολλές χώρες. Φυσικά και το extra βάρος μπορεί να είναι επικίνδυνο, αλλά έχει να κάνει με την υγεία καθενός και καθεμίας ξεχωριστά.

  • Αν άλλαζες ένα πράγμα πάνω σου, ποιο θα ήταν αυτό;

Η πρώτη απάντηση που μου έρχεται στο μυαλό είναι τίποτε. Αν άλλαζα κάτι θα ήμουν ένας διαφορετικός άνθρωπος που σε αυτήν την ηλικία πιθανώς δεν θα αναγνώριζα έχοντας περάσει τόσα χρόνια στην προσπάθεια αποδοχής του ποια πραγματικά είμαι. Μια δεύτερη σκέψη μου ωστόσο είναι ότι αν είχα την τύχη να έχω γεννηθεί φυσική κοκκινομάλλα θα είχα γλιτώσει ήδη μια
δεκαετία την διαδικασία βαφής η οποία όπως όλα δείχνουν θα συνεχιστεί για πολλά ακόμη χρόνια.

Σοβαρές κουβέντες…
  • Πόσο σημαντικό είναι για εσένα να νιώθεις “κανονική” και τι σημαίνει αυτό για εσένα;

Στο πανεπιστήμιο μας μάθαιναν ότι κανονικό-φυσιολογικό είναι ότι εκφράζει τον μέσο όρο. Θυμάμαι ότι διαφώνησα με αυτήν την άποψη εξ’ αρχής. Μάλλον γιατί από μικρή ηλικία εγώ και ο μέσος όρος είχαμε πάρει διαζύγιο, αφού περνούσα τις συμμαθήτριες μου τουλάχιστον ένα κεφάλι σε ύψος. Η κανονικότητα είναι κάτι που προσφέρει ασφάλεια. Σου δίνει την αίσθηση του ανήκειν. Ωστόσο, κρύβει πολλές παγίδες. Καθώς για να συμπλέεις με το σύνολο πολλές φορές χρειάζεται να θυσιάσεις στοιχεία της προσωπικότητας σου που σε διαφοροποιούν. Με αυτήν την έννοια κανονική δεν ένιωσα ποτέ. Και είμαι από αυτούς που μου αρέσει να διαφέρουν. Με τα χρόνια ανακάλυψα την χαρά του να ανήκεις σε υπο-ομάδες ανθρώπων που σε κάνουν να νιώθεις κανονική. Το απλό: γιατί σε αποδέχονται για αυτό που είσαι. Ωστόσο, πιστεύω ότι ο όρος κανονικός έχει αρχίσει να χάνει έδαφος. Πολλοί άνθρωποι ανά τον κόσμο νιώθουν να μην χωράνε σε στερεότυπα, οπότε η μάζα των παραδοσιακά κανονικών έχει αρχίσει να συρρικνώνεται επικίνδυνα.

 

  • Πως έχεις δει να επηρεάζει την καθημερινότητα μιας γυναίκας το νούμερο που φοράει;

Το νούμερο κυριολεκτικά και μεταφορικά είναι μια ταμπέλα. Δεν είναι το νούμερο αυτό κάθε αυτό που μας επηρεάζει αλλά τι αυτό συμβολίζει. Και σύμφωνα με όλα όσα συζητήσαμε παραπάνω μπορεί και να συμβολίζει πολλά και αρνητικά. Αυτός είναι άλλωστε και ο πόλεμος από πολλούς κατά του όρου plus size. Γιατί αν μην βγαίνουν όλα τα ρούχα σε πολλά νούμερα χωρίς να χρειάζεται να στοχοποιούμε μια μερίδα ανθρώπων; Ε;

Ιδέες και προτάσεις!
  • Πρότεινέ μας τι θα ήθελες να δεις να κάνουμε στο blog;

Σίγουρα αυτό που θέλω να δω είναι και άλλες πολλές γυναίκες στην Ελλάδα που νιώθουν καλά με το σώμα τους όπως και αν είναι αυτό και δεν φοβούνται να το δείξουν. Κάτι μου λέει ότι είμαστε πολλές και το A Curvy Tale είναι η ευκαιρία μας να γνωριστούμε.

  • Ποια είναι η συμβουλή σου για τα κορίτσια με καμπύλες;

Αν κάτι θέλω να πω στις γυναίκες με καμπύλες όλων των ηλικιών και κυρίως στα μικρότερα κορίτσια είναι μην κρύβεστε. Και, πάνω από όλα, μην ντρέπεστε για το σώμα σας. Είναι το μόνο σώμα που έχετε και αυτό με το οποίο θα περάσετε όλη σας την ζωή. Δεν είναι άσχημο, ούτε αποκρουστικό, ούτε του αξίζει να το κακοποιείτε επειδή έχει παραπάνω λίπος. It’s just fat it’s not who you are.

 

Και κάπως έτσι τελείωσε η πρώτη μας κουβέντα… Το χαρήκαμε όσο δεν πάει και ελπίζουμε να το χαρείτε και εσείς!

With love – A Curvy Tale & Φωτεινή ♥

Μάρτυρας και φωτογράφος αυτής της συνύρπαξης, ο Δημητρης Μακρής, που τόσο αγαπαμε!

anta

ΕΙΜΑΙ Η ΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ (ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ!). ΑΓΑΠΩ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ, ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ, ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ. ΕΙΜΑΙ tech freak! ΤΕΛΕΙΟΜΑΝΗΣ (ΑΛΛΑ & ΑΥΤΟ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ). ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ!!! ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ moto: Breath In... Breath Out...

No Comments Yet

Comments are closed