The Second #ACurvyTeller: Μιμίκα Καπούλα

Προχωράμε με τις ιστορίες σας

Κορίτσια, μας κάνατε πολύ χαρούμενες! Το πρώτο post με τη Φωτεινή από τη νέα στήλη μας: Your Tales, μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε ότι είστε εκεί έξω και θέλετε να μιλήσετε, να εκφραστείτε και να ακουστείτε! Αυτό μας έδωσε τόση χαρά και κουράγιο με την Άντα, να συνεχίσουμε! Για αυτό, συνεχίζουμε με το δεύτερο post και την χρωματιστή Μιμίκα! Ας την απολαύσουμε, λοιπόν…

Meet Μιμίκα

  • Κάνε μια σύντομη παρουσίαση του εαυτού σου

Είμαι η Μιμίκα και ασχολούμαι επαγγελματικά με οτιδήποτε έχει να κάνει με τις εφαρμοσμένες εικαστικές τέχνες – νομίζω ότι όλη η ζωή μου είναι ένα συνονθύλευμα από εικόνες, χρώματα και φόρμες… Μου αρέσουν οι αντιθέσεις, ακόμα και στις ακρότητες τους. Αγαπώ το πολύβουο κέντρο της Αθήνας αργά το βράδυ –στο prime time, αλλά και τα απόλυτα ήσυχα πρωινά σε κάποιο βουνό στη μέση του χειμώνα. Μου αρέσουν υπερβολικά τα χρώματα, αλλά στις πιο ευάλωτες στιγμές μου τα θέλω όλα ασπρόμαυρα. Λατρεύω τους φίλους μου και για εμένα είναι η οικογένεια που έχω επιλέξει.

A Curvy Tale & Μιμίκα
  • Πως ήρθες σε επαφή με το A Curvy Tale;

Το blog το γνώριζα ήδη όταν μέσω κοινών φίλων γνώρισα και την Άντα και ενθουσιάστηκα. Παρακολουθώ διάφορα fashion blogs και plus size positive βεβαίως, αλλά για εμένα το σημαντικότερο όλων είναι το χιούμορ και η θετική διάθεση. Στο curvy tale δεν ένιωσα ποτέ ότι κατηγοριοποιούμαι…

  • Πες μας ποια είναι τα αγαπημένα σου μαγαζιά με ρούχα (online/ φυσικά καταστήματα)

Κοίτα… Προτιμώ να ψωνίζω σε φυσικά καταστήματα και κυρίως σε καταστήματα που με γνωρίζουν και τους γνωρίζω, ώστε να νιώθω άνετα να ψαχουλέψω με την ησυχία μου, να πειραματιστώ με συνδυασμούς… Δυστυχώς, λόγω έλλειψης χρόνου πολλές φορές στερούμαι αυτής της πολυτέλειας. Τα e-shop του AsosLaRedouteMatCelestinoMeloh με εξυπηρετούν πολύ.

  • Μοιράσου μαζί μας το αγαπημένο σου beauty tip για τις παχουλοδροσάτες φίλες μας

Να χαμογελάνε πολύ. Να περνάνε καλά και να γελάνε. Τίποτα δεν μεταμορφώνει έναν άνθρωπο όπως ένα αυθόρμητο, ευτυχισμένο χαμόγελο.

Όσα λέμε εμείς μεταξύ μας…
  • Πιστεύεις πως υπάρχουν κλισέ που ακολουθούν τις γυναίκες με «παραπάνω κιλά»;

Εννοείται πως υπάρχουν. Αλλά υπάρχουν κλισέ σχεδόν για τα πάντα. Είναι στο χέρι μας αν θα ζούμε με βάση αυτά τα κλισέ. Ούτως ή άλλως θα βρεθούν κακοπροαίρετοι (ή και καλοπροαίρετοι) να σε σχολιάσουν, όπως και να είσαι. Εσύ επιλέγεις αν θα ζήσεις τη ζωή σου με βάση τα στερεότυπα των άλλων…

  • Αν άλλαζες ένα πράγμα πάνω σου, ποιο θα ήταν αυτό;

Η αυθόρμητη αντίδραση μου ήταν να σου πω «πολλά!». Αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν θα άλλαζα κάτι σημαντικό. Δεν θα ήμουν εγώ μετά. Θα ήμουν κάποια άλλη, που θα ήθελε να αλλάξει κάτι άλλο ;).

Σοβαρές κουβέντες…
  • Πόσο σημαντικό είναι για εσένα να νιώθεις “κανονική” και τι σημαίνει αυτό για εσένα;

Όπως οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν υπάρξει εκτός «κανονικών μεγεθών» πέρασα αρκετά χρόνια από τη ζωή μου προσπαθώντας να γίνω ή τουλάχιστον να φαίνομαι κανονική. Μετά μεγάλωσα και δούλεψα με τον εαυτό μου και πλέον μόνο και η ιδέα να είμαι «κανονική» μου φαίνεται τρομερά βαρετή.

  • Πως έχεις δει να επηρεάζει την καθημερινότητα μιας γυναίκας το νούμερο που φοράει;

Την επηρεάζει και ψυχολογικά και πρακτικά. Αν και τα τελευταία χρόνια γίνονται όλο και περισσότερες κινήσεις να αποενοχοποιηθούν τα plus sizes υπάρχει ακόμα η αντίληψη ότι το 0 size είναι το άγιο δισκοπότηρο. Ότι η γυναίκα που μοιάζει με τα μοντέλα των διαφημίσεων θα είναι πετυχημένη και κυρίως ευτυχισμένη.
Όσον αφορά στο πρακτικό κομμάτι, στην Ελλάδα τουλάχιστον είναι σίγουρα πιο δύσκολο να βρεις νούμερα στα ρούχα. Ακόμα και μεγάλες εταιρείες όπως τα Η&Μ που έχουν μεγέθη είτε δεν φέρνουν στην Ελλάδα, είτε φέρνουν περιορισμένη ποσότητα. Επίσης δεν είναι εύκολο να βρεις πιο εκκεντρικά ή πιο sexy ρούχα. Ευτυχώς σιγά σιγά αλλά σταθερά αυτό αλλάζει.

Ιδέες και προτάσεις!
  • Πρότεινέ μας τι θα ήθελες να δεις να κάνουμε στο blog;

Τρελαίνομαι για DIY. Επαγγελματική διαστροφή, καταλαβαίνεις…
Επίσης μου αρέσει πολύ το καινούργιο κομμάτι με την παρουσίαση προσώπων. Είναι λίγο σαν να γνωρίζουμε η μία την άλλη… 😉

  • Ποια είναι η συμβουλή σου για τα κορίτσια με καμπύλες;

Να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τον εαυτό τους. Υπάρχει χώρος για όλα τα μεγέθη. Πόσο βαρετό θα ήταν αν ήμασταν όλοι ίδιοι?…

With love ACurvyTale & Μιμίκα

Μάρτυρας και φωτογράφος αυτής της συνύρπαξης, ο πολυτάλαντος Κώστας, που τόσο αγαπαμε!

ismini

Of course I talk to myself, because sometimes I need expert advice. Besides that, humor saved me in hard times; friends reminded me who I am and Thomas A. Edison that “I have not failed. I've just found 10,000 ways that won't work.”

No Comments Yet

Comments are closed