Μια ζωή την έχουμε!

Πολλές φορές μπορεί να έχετε πει ή σκεφτεί:

  • “Σήμερα είχα δύσκολη ημέρα, χρειάζομαι να φάω το αγαπημένο μου junk για να ηρεμήσω” ή
  • “Περιορίζομαι σε πολλά στη ζωή μου, δε θέλω να περιοριστώ και στη διατροφή μου” ή ακόμα
  • “Μια ζωή την έχω, γιατί να μην φάω και πιω ό,τι θέλω;” 
  • “Γιατί να προσέχω τι τρώω αφού ούτως ή άλλως όλοι στο ίδιο μέρος καταλήγουμε”

Όλοι μας έχουμε τουλάχιστον περάσει από αυτόν τον τρόπο σκέψης.

Τι συμβαίνει όμως και συνδέουμε το φαγητό με τους περιορισμούς στη ζωή μας ή με τις δυσκολίες που βιώνουμε καθημερινά;

Οι προβληματισμοί που αναφέρθηκαν παραπάνω πηγάζουν από μια ενδόμυχη ανάγκη που έχουν OΛΑ τα ανθρώπινα όντα… την ανάγκη για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Η πραγματικότητά είναι ότι ο άνθρωπος αποζητά την ελευθερία, ηρεμία και απόλαυση στη ζωή του γιατί έτσι έχει σχεδιαστεί να λειτουργεί. Αυτό που συμβαίνει όμως πολλές φορές στην καθημερινότητά μας είναι ότι κάποιες αν όχι όλες από τις παραπάνω ποιότητες είναι περιορισμένες έως ανύπαρκτες.

Τώρα…

Φέρτε στη σκέψη σας τους διάφορους τομείς της ζωής σας (καριέρα, σχέσεις, δημιουργικότητα, χρήματα κτλ) και έπειτα αναρωτηθείτε σε ποιον/ους από αυτούς τους τομείς νιώθετε πίεση και έλλειψη ελευθερίας.

Το αποτέλεσμα αυτής της πίεσης είναι να δημιουργηθεί θυμός και συναισθηματική ανισορροπία και συνήθως το ξέσπασμα βγαίνει σε κάποιον άλλο τομέα.

Πώς μεταφράζεται αυτό;

Σκεφτείτε καταστάσεις στις οποίες σας έχει συμβεί πχ να τρώτε μια μεγάλη ποσότητα φαγητού επειδή έχετε ένα δύσκολο πρότζεκτ στη δουλειά που δεν ξέρετε πώς να αντιμετωπίσετε. Η’ πχ παρατηρείτε ότι την Παρασκευή μετά από μια πιεστική εβδομάδα βρίσκετε τον εαυτό σας να πίνει “λίγο” παραπάνω αλκοόλ.

Ουσιαστικά, λοιπόν, εκφράσεις, όπως “Μια ζωή την έχουμε”, δημιουργούν μια ψεύτικη και προσωρινή αίσθηση ελευθερίας.

Όλο αυτό όμως κρατάει όσο ένα γεύμα ή μια έξοδος.

Το αποτελέσματα όλων αυτών είναι να δικαιολογούμε τις λάθος διατροφικές επιλογές μας και να τις αθώωνουμε ή να τις κάνουμε να μοιάζουν απαραίτητες στο μυαλό μας.

Αυτές οι λάθος διατροφικές επιλογές όμως στη συνέχεια δημιουργούν επιπλέον αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, ευεξία και κατ’ επέκταση στη ζωή σας.
Τέτοιες επιπτώσεις μπορεί να είναι:

  • έλλειψη ενέργειας
  • κακή διάθεση
  • προβλήματα υγείας
  • επιπλέον βάρος

…μπορείτε να συνεχίσετε τη λίστα με τα δικά σας αποτελέσματα…

Σκεφτείτε:
Βιώνοντας τα παραπάνω στην καθημερινότητά σας πώς δημιουργείτε περισσότερη ελευθερία; Η ελευθερία είναι ο στόχος σας, αλλά είναι αυτός ο καλύτερος τρόπος για να την πετύχετε;

Να θυμάστε ότι κάτι που σας παίρνει την ελευθερία δε γίνεται να σας τη δίνει κιόλας.
Ή το ένα συμβαίνει ή το άλλο. Και το κακό φαγητό έχει μεγάλο κόστος στην ελευθερία σας.

Επειδή λοιπόν “μια ζωή την έχετε”, δείτε πώς εσείς κάνετε το ίδιο στη ζωή σας και κάντε την επιλογή τι είναι ελευθερία σε κάθε σας στιγμή. Αναρωτηθείτε πώς θέλετε ΕΣΕΙΣ να ζείτε πραγματικά και πώς μπορείτε να βγείτε από αυτόν τον περιοριστικό τρόπο σκέψης.

anta

ΕΙΜΑΙ Η ΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ (ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ!). ΑΓΑΠΩ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ, ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ, ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ. ΕΙΜΑΙ tech freak! ΤΕΛΕΙΟΜΑΝΗΣ (ΑΛΛΑ & ΑΥΤΟ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ). ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ!!! ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ moto: Breath In... Breath Out...

No Comments Yet

Comments are closed