Σπιτικά Μπισκότα Digestive

Καλώς ήρθες, The Healthy Cook!

Φίλοι μου καλοί, καλοί μου φίλοι, να’ μαστε και πάλι! Με την Άντα προσπαθούμε πολύ να βρούμε τι θέλουμε να βάλουμε στο blog, που να αρέσει σε εμάς πρωτίστως και να θέλουμε και μπορούμε να το στηρίξουμε. Αυτή η διεργασία, θέλει τον χρόνο της, τον κόπο της και πολλές συναντήσεις με ανθρώπους που σεβόμαστε και μας αρέσει αυτό που κάνουν.

Ένας τέτοιος είναι και η Εύη Σκούρα, η γνωστή The Healthy Cook. Συναντηθήκαμε μέσα στο καλοκαίρι, συμπαθηθήκαμε και συμφωνήσαμε να ανταλλάξουμε τις “συνταγές” της επιτυχίας μας :-)! Από εδώ και πέρα, το A Curvy Tale θα φιλοξενεί συνταγές της Εύης, και ελπίζουμε να σας κάνουμε να μπείτε στην κουζίνα με περισσότερη υγιή όρεξη και αγάπη για το τι βάζουμε μέσα στο σώμα μας.

The cookie monster

Όσοι με ξέρουν λίγο περισσότερο, γνωρίζουν την αγάπη μου για τα μπισκότα! Η Άντα έχει τη ζαμπονοτυρόπιτα και εγώ τα μπισκότα, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε;! Όποια μπισκότα και να είναι, με ταχίνι, με φράουλα, γεμιστά ή σκέτα, με σοκολάτα, digestive, και η λίστα μπορεί να συνεχίζει αιωνίως…

Και επιτέλους, βρήκα πως να απολαύσω αυτή την λιχουδιά υγιεινά, να την φτιάξω μόνη μου και να γνωρίζω τα υλικά που έχει μέσα. Η Εύη μοιράστηκε μαζί μας τη συνταγή της για τα σπιτικά μπισκότα digestive, και πολύ μου άρεσε! Μου αρέσει που δίνει επιλογές για vegan παραλλαγή και πιο υγιεινές λύσεις της συνταγής. Ό,τι θέλουμε να βάλουμε είναι δική μας επιλογή και δε θυσιάζουμε τίποτα από τη γεύση.

Η συνταγή

Ξεκινάμε με τη λίστα στο σούπερ μάρκετ και τα υλικά:

  • 1 1/3 φλυτζάνια (100 γρ.) νιφάδες βρώμης
  • 1 φλυτζάνι (100 γρ.) αλεύρι ολικής άλεσης από δίκοκκο σιτάρι
  • 1/3 φλυτζανιού (50 γρ.) ζάχαρη καρύδας*
  • ½ φλυτζάνι (110 γρ.) λάδι καρύδας**
  • 1 κουταλάκι baking powder
  • μία τσιμπιά αλάτι
  • 1 ½ κουταλιά κοπανισμένος λιναρόσπορος (προαιρετικό)
  • ¼ φλυτζανιού (60 ml) γάλα 2% λιπαρά – πιθανόν να μην χρειαστεί όλο

Και αφού έχουμε γυρίσει από τα ψώνια, και ετοιμάσαμε τα υλικά σε φλιτζάνια και τετζέρια, πάμε για την ετοιμασία! Κάνουμε κλίκ εδώ, στην συνταγή της Εύης και ξεκινάμε την ετοιμασία! Προσοχή: φοράμε την μαγειρική ποδιά μας (κοινώς, μπροστέλα) :-)!

Et voilà!

Original article: Σπιτικά Μπισκότα Digestive by The Healthy Cook

 

ismini

Of course I talk to myself, because sometimes I need expert advice. Besides that, humor saved me in hard times; friends reminded me who I am and Thomas A. Edison that “I have not failed. I've just found 10,000 ways that won't work.”

No Comments Yet

Comments are closed